WEBINAR  
       
 

HET EUROPEES DIGITAAL GELD, EEN GEMAK OF EEN GEVAAR?
Webinar donderdag 15 juni om 19u30.

Al gehoord van de ‘Central Bank Digital Currency’? Dit is digitaal geld onder beheer van de Centrale banken. De privé banken worden hierbij overbodig. De voors en tegens klinken luid. Andere landen zoals China, Canada, Turkije gebruiken die reeds.

De invoering wordt momenteel voorbereid door het ECB (European Central Bank). In de Europese Commissie Financiën en het Europees Parlement zijn de eerste debatten gaande. In oktober neemt men een beslissing. Krijgt het project groen licht? Het is een cruciaal moment om het hierover te hebben.

Eerst geeft Paul Boonefaes, gerenommeerd auteur, een inleiding aan de hand van het artikel dat hij hierover schreef ‘De digitale enkelband die CBDC heet’.

Daarna laten we verschillende politici aan het woord, zoals Peter van Dalen van Nederland, Gerolf Annemans, Johan Van Overtveldt. … Eén iemand zal ons live toespreken vanuit het Europees Parlement en een kort overzicht geven van de 'Centrale Bank Digitale Munt', het gemak maar ook de gevaren, de drukkingsgroepen, enz.

Nadien is er gelegenheid om vragen te stellen.

Inschrijving: 4 euro.

 
  INSCHRIJVING ENKEL VIA ONDERSTAAND FORMULIER