Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  Nieuwsbrief Tegenstroom 23 oktober 2020  
         
 

Beste vrienden,

 

 

 
     
 

Deze nieuwsbrief beginnen we met onze agenda. Zaterdag vindt er een lezing plaats die u ook via Zoom live kan volgen ‘Relaties en seksualiteit in een veranderende samenleving’. Zondag is er een manifestatie in Brussel ‘Voor vrijheid en mensenrechten’. Bescherm de kwetsbaren en laat anderen vrij en groepsimmuniteit opbouwen. Dit komt ook de kwetsbaren ten goede. We zien dat in vele landen hoe langer hoe meer mensen op straat komen om hun ongenoegen te uiten over de genomen coronamaatregelen. Nu is het aan ons om te laten zien waar we voor staan. Verschillende experts en de politierechter van Charlerloi wijzen erop dat de corona-maatregelen ‘ongrondwettig’ zijn. Zonder een wet gestemd door het parlement zijn ze niet rechtsgeldig. De media zaait ten onrechte paniek met het weergeven van hoge aantallen positieve Coronagevallen, maar het aantal ziekenhuisopnames, het aantal IC-opnames, het aantal sterfgevallen blijven relatief laag. Is dat een reden om de hele horecasector plat te leggen? Pierre Cerpel zet deze cijfers in hun juiste perspectief. Opvallend is dat Sciensano de nationale analyses en bulletins van ziekenhuizen weigert vrij te geven. Een manifestatie voor vrijheid en mensenrechten is op zijn plaats. Voorts vind je de nieuwsbrief van Pater Daniël die weergeeft hoe het Syrische volk lijdt onder de valse beschuldigingen van het zogenaamd uitvoeren van chemische aanslagen. We laten ook een andere stem horen over Wit-Rusland. Veel leesijver, een geïnformeerd iemand is er twee waard!

 
         
         
         
 

RECHTER VEEGT CORONAMAATREGELEN VAN TAFEL
De Standaard, 22 oktober 2020 (Bron >>)

Eindelijk, een politierechter in Charlerloi die weigert coronaboetes op te leggen, omdat de maatregelen ‘ongrondwettig’ zijn en onze democratische rechten, geschreven in de grondwet, geschonden worden. Een duidelijk wettelijk kader, goedgekeurd door het parlement, is pas rechtsgeldig.
"De motivatie loopt gelijk met de argumentatie van verschillende experts die stellen dat de ministeriële besluiten waarin de coronamaatregelen opgenomen zijn de Grondwet schenden (DS 21 oktober). Inperkingen van de grondwettelijke rechten en vrijheden zijn alleen mogelijk bij wet. En de wet waarop de maatregelen gebaseerd zijn, de wet civiele veiligheid uit 2007, is helemaal niet bedoeld voor langdurige vrijheidsbeperkingen. Integendeel, argumenteert de Henegouwse rechter, die wet geeft 'in geen geval' de bevoegdheid aan de regering 'om elke beweging van de bevolking te verbieden'.”

 
     
         
         
 

MANIFESTATIE VOOR VRIJHEID EN MENSENRECHTEN
ZONDAG 25 OKTOBER VAN 13 TOT 17 UUR

Een vergunning is binnen voor een manifestatie tegen de coronamaatregelen. De gele hesjes zijn de organisators. Dit is een gelegenheid om onze stem te laten horen, een tijd om gelijkgezinden te ontmoeten, altijd tof! En we houden het vreedzaam.
Plaats: aan het station Brussel Noord, Simon Bolivarlaan, 1030 Schaarbeek, België
Meer info >>

 
         
         
         
  AGENDA  
     
 

NATHALIE VAN DE WALLE: RELATIES EN SEKSUALITEIT IN EEN PERMISSIEVE SAMENLEVING.
Nu ook LIVE-STREAM TE VOLGEN!

Zaterdag 24 oktober te Brugge om 19u30.
Nathalie Van De Walle is relatieconsulente en auteur van het boek “Liefdesverklaring. Een handleiding voor meer geluk in de liefde”. Ze vindt dat we als samenleving behoedzamer moeten omgaan met liefde, relaties en seksualiteit.
Meer info >>

 
     
     
     
  CORONANIEUWS  
     
 

‘Dat onze ZIEKENHUIZEN nu onder druk staan heeft in de eerste plaats te maken met het feit dat we ondergefinancierd zijn’ zegt Dokter Jean Jacques Houben van het Erasmusziekenhuis. ‘Op 20 jaar tijd werden niet alleen 11 ziekenhuizen gesloten in het Brusselse maar in de 17 resterende ziekenhuizen zijn meer dan 3000 bedden gesloten geworden. Meer dan 50 000 bedden zijn gesloten in België op 20 jaar tijd. Meer dan 60 % van de geschoolde verpleegsters in België werken niet meer in ziekenhuizen wegens onderbetaling’(Bron >>).

Prof. Gala is degene die een paar weken geleden aan de kaak gesteld heeft dat 2/3 van de zogenaamde CORONAPATIËNTEN IN ZIEKENHUIZEN in feite behandeld worden voor andere aandoeningen en geregistreerd zijn als positief omdat zij bij de verplichte PCR-test positief hebben getest (Bron>>).
 
     
     
     
  ADVOCAAT CARINE KNAPEN laat weten dat Sciensano de nationale analyses en bulletins van ziekenhuizen weigert vrij te geven. De cijfers zijn dus niet verifieerbaar. Haar vraag: ‘Helpen jullie mij om aan die cijfers te geraken van het aantal Covid-ziekenhuisopnames en IC-opnames ?(Bron >>)  
     
     
     
 


Uit de cijfers van Sciensano blijkt dat er vandaag voor heel het land op INTENSIVE CARE 358 covid-19-patiënten liggen, met een maximumcapaciteit van 2000. In Vlaanderen liggen er maar 135. Merk op dat het daarbij niet noodzakelijk gaat om mensen die opgenomen werden met symptomen van de ziekte Moet daarom de horeca een bloedbad ondergaan? ’60 000 horeca-ondernemers gedwongen werkloos, 140 000 werknemers op technische werkloosheid ...’ (Bron >>)


Het AANTAL DODEN blijft praktisch stabiel, een kleine stijging. Maar ook hier worden sterfgevallen door onderliggende aandoeningen toegeschreven aan Covid-19. De Telegraaf en andere media schreef enkele weken terug een manipulerend stuk over een triest sterfgeval in de Oekraïne. Bij nader onderzoek was deze 33-jarige man een hartpatiënt (Bron >>).

 
     
     
     
 

HOOGLERAAR PIERRE CAPEL legt uit dat bij het verspreiden van aerosolen deze maatregelen van mondkapje en 1,5 meter afstand niet helpen. Hij toont aan dat de PCR-testen weinig betrouwbaar zijn en dus een foute weergave zijn van de huidige situatie. Tevens maakt hij duidelijk dat het RNA-vaccin inhoudt dat er genetische modificatie gebeurt binnen het DNA van de gevaccineerde. Dit is geen gewoon vaccin.
Luister verder >>

 
     
     
     
  BELGIË; NOG STEEDS AAN DE KANT VAN DE MOORDENAARS VAN HET SYRISCHE VOLK
16 oktober 2020, Pater D. Maes

Rusland, dat nu  tijdelijk voorzitter is, wil de waarheid nogmaals aan het licht brengen en roept José Bustani, de eerste voorzitter van het OPCW (de organisatie voor verhindering van chemische wapens)  op als getuige. Deze man had in 2003 al door dat Irak geen vernietigingswapens had en daarom moest hij van J. Bolton opstappen want de VS wilden een oorlog tegen Irak beginnen, zogenaamd omdat het massavernietigingswapens had.  Over het dossier van Douma kon J. Bustani getuigen dat er een deskundig onderzoek geweest was dat aantoonde dat er geen chemische aanslag had plaatsgevonden maar dat alles gesimuleerd was. En wat gebeurt er nu? Zes landen, waaronder België, verzetten zich en verbieden dat José Bustani komt getuigen! Het is de eerste keer in de geschiedenis van de VN dat een gekwalificeerde getuige de toegang ontzegd wordt! De waarheid moet verborgen blijven.
Lees verder >>
 
     
     
     
  WIT-RUSLAND … WIE TREKT AAN DE TOUWTJES?

Dat de onrust in Wit-Rusland zonder enige reden is, zal u ons niet horen beweren. Maar dat de onrust aangewakkerd wordt door het buitenland, door allerlei machinaties, om hun wil door te drijven, om het land moedwillig te laten destabiliseren, om het financieel afhankelijk te maken van dezelfde touwtjestrekkers, om het af te wenden van Rusland, dàt staat als een paal boven water.
Lees verder >>
 
     
     
     
 

Eindelijk is het zover en hebben we op MeWe een groep van Tegenstroom aangemaakt (Link>>). Facebook censureert hoe langer hoe meer interessante artikelen. Bezoek even onze groep.

 

 

En hopelijk mogen we velen ontmoeten in Brussel of op onze zoom-conferentie.

Samen sterk!
 
         
         
         
   

www.tegenstroom.eu

 
         
         
         
      STEUN  
   
Mogen we uw financiële steun vragen om onze onkosten te kunnen betalen. U kan Steunlid worden van Tegenstroom.
Dank alvast!

Meer info >>