Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  Nieuwsbrief Tegenstroom september 2019  
     

 

 
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
     


In september worden nieuwe plannen gesmeed, ook Tegenstroom heeft twee sprekers uitgenodigd voor het najaar. Ons programma vindt u in de agenda. Ook de lezing met de econoom Ad Broere bevelen we aan. Voorts sturen we u de nieuwsbrief van Comité Bezorgde Ouders. Daar vindt u een belangrijke actie. Verder vindt u twee nieuwsbrieven van Pater Daniël en een petitie voor het behoud van twee uur les levensbeschouwing per week in het onderwijs. Als slot vindt u de Stem&Tegenstem die gaat over de gevaren van de 5G-straling. Veel leesgenot.

 
         
         
      AGENDA  
   


Ludo Abicht is docent seminarie ‘Midden-Oosten’ en auteur van een aantal boeken over het conflict tussen Israël en Palestina. De inleiding zal gaan over de diepe en taaie wortels van het conflict (anti-Judaïsme, antisemitisme, zionisme), het ontstaan van de staat Israël en het Palestijnse verzet daartegen; het moeizame en frustrerende “Vredesproces” sinds de jaren 1980; het conflict vanuit geopolitiek internationaal standpunt; de mogelijke scenario’s om het conflict te beëindigen.

ISRAËL- PALESTINA. DE KAARTEN OP TAFEL, door Ludo Abicht
Lezing donderdag 17 oktober te Brugge om 19u30, georganiseerd door Tegenstroom
Meer info >>

 
         
         
         
   

“De tijd van academische discussies over dit verrotte geldstelsel is voorbij. De tijd die ons nog rest, moeten we besteden aan het ontwikkelen van alternatieven. Ik neem geen blad (meer) voor de mond.”

27 september, Gent, aanvang 19:30 uur
De locatie ‘OBSG (ontmoeting buitenlandse studenten Gent)’ is op loopafstand van station Gent Sint-Pieters.

GELD IN DE BIJROL. DE WEG NAAR EEN MENSWAARDIGE SAMENLEVING, door Ad Broere (econoom en auteur)
Meer info >>

 
         
         
         
   

VACCINATIES, VOOR EN NADELEN OP DE WEEGSCHAAL, door dr. Gaublomme, op vrijdag 29 november om 19u30 te Brugge. Hij zal het hebben over:

  • de vaccinatie tegen mazelen en het HPV-virus
  • de tussenkomst van het CLB/het onderwijs
  • de studies van Corvel
  • vergelijkende studies tussen wel en niet-gevaccineerden.

Een meer gedetailleerde uitnodiging volgt. Houd de datum alvast vrij.

 
         
         
         
         
         
      ETHIEK  
   


Het schooljaar is terug van start gegaan en ook wij gaan terug van start met onze acties en het doorgeven van informatie. We beginnen met een belangrijke actie die volgende week zaterdag 21 september plaatsvindt te Brussel en geven u de nodige achtergrondinformatie. Verder vindt u nog een agendapunt en meer info over de strijd tegen porno.

NIEUWSBRIEF COMITÉ BEZORGDE OUDERS SEPTEMBER 2019
Lees verder >>

 
         
         
         
         
         
      SYRIË  
   


'Ten slotte lijkt er heel langzaam een ommekeer te komen in de Amerikaanse politiek. Trump lijkt te beseffen dat het permanent en heel de wereldbol rond oorlog voeren heel veel geld kost en eigenlijk weinig oplevert. De voorbij decennia wilden de VS vooral regeringswissels realiseren om landen te ontwrichten en aan zich te onderwerpen (volgens Rumsfeld/Cebrowski). Als zakenman lijkt Trump daaraan niet zo erg geïnteresseerd te zijn, als hij de energiemarkt maar kan controleren. Tegenover Trump zal Syrië vooral moeten vechten om zijn economische onafhankelijkheid te bewaren. “De strategie Trump/Pompeo is een nieuwe ramp voor de landen met olie, maar ze is oneindig minder schadelijk dan die van Rumsfeld/Cebrowski die het uitgebreide Midden-Oosten sinds twee decennia heeft verwoest met tienduizenden martelingen en honderdduizenden doden."

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
6 september 2019
Het zoveelste keerpunt als hoop op vrede voor Syrië
Lees verder >>

 
         
         
         
   


'Bovendien werd op 29 augustus in Damascus de 61e Internationale Handelsbeurs geopend door de eerste minister, Imad Khamis, in naam van president Bachar al Assad. Deze loopt tot 6 september met 38 deelnemende Arabische en andere landen. Het is een platform om Syrische producten te promoten en economische, culturele en sociale vernieuwing te bevorderen. De opening begon met de nationale hymne en een schitterende choreografie. Imad Khamis zei dat terroristen, de VS en Turkije wel een bedrijf kunnen stelen en vernietigen maar zelfs na 9 jaar oorlog niet de hoop van het volk. Na de soldaten zullen nu de arbeiders, boeren, handelaren en burgers hun moed en inzet tonen.'

NIEUWSBRIEF PATER DANIËL
30 augustus 2019
Hoop doet leven.
Lees verder >>

 
         
         
         
 


 


'We zijn overtuigd van de meerwaarde van ons vak godsdienst (en andere levensbeschouwingen): zowel voor de ontwikkeling van onze leerlingen als voor de toekomst van onze Vlaamse samenleving. Het leerplan r.-k. godsdienst is ons handvest. We onderhouden de beste relaties met onze collega’s van andere godsdiensten en levensbeschouwingen. Om pedagogisch een diepgaande levensbeschouwelijke vorming te kunnen garanderen, hebben wij twee lesuren per week nodig. Met groeiende verbazing en ontgoocheling volgen we het lopende debat in de media. Daarom roepen we onze Vlaamse politici op om hun kop niet in het zand te steken. In de klas kunnen wij dat ook niet.'

DE NIEUWE REGERING WIL ÉÉN UUR LEVENSBESCHOUWING SCHRAPPEN!
Tekenen en doorsturen a.u.b
Meer info >>

 
         
         
         
   


Dr. Barrie Trower, een voor-malig Royal Navy microgolf-wapenspecialist uit het Verenigd Koninkrijk. verklaarde in een interview dat heel de mobiele telefoontechnologie gebaseerd is op de uiterst gevaarlijke microgolf-technologie. Afhankelijk van de frequentie en het type puls kan deze mobiele radiotechnologie worden gebruikt om elk type van ziekte te genereren. Er zou geen ontkomen aan zijn, want zelfs de kleinste stralingsdoses zouden op lange termijn de meest flagrante schade veroorzaken. Dr. Trower noemt in zijn interview de touwtjes trekkers van deze verraderlijke techniek en toont ook een uitweg. (Deze sticker is te bestellen)

DR. BARRY TOWER OVER 5G-STRALING
Stem&Tegenstem
Lees verder >>

 
         
         
         
         
      STEUN  
   
Ons werk doen we op vrijwillige basis, we ontvangen geen financiering van de overheid.
U kan ons steunen.
Meer info >>
 
         
         
         
   

Hopelijk ontmoeten we in Brussel dappere mensen die ‘Het Burgerinitiatief voor een verbod op draagmoederschap’ steunen. Ook politici zijn welkom! Stuur deze nieuwsbrief gerust door zodat velen op de hoogte zijn van ons nieuws/onze agenda.
Hartelijk dank!
Samen sterk!